Najsmaczniejsza ryba
- Remek
- Administrator
- Posty: 1007
- Rejestracja: 03 mar 2013, 18:51
- Lokalizacja: Złotów
Najsmaczniejsza ryba
Witam
Pisze aby zapytać się jaka ryba jest dla was najsmaczniejsza. Bo wiadomo, że każdy lubi wędkować, a z jedzeniem to już jest różnie.
Ja ogólnie lubię ryby w każdej postaci lecz mam swoje ulubione potrawy rybne:
1. Smażony lin - dla mnie najsmaczniejsza ryba
2. Smażony węgorz
3. Okoń smażony lub w occie
4. Świeże płocie z patelni
A jakie wy lubicie ryby i potrawy z ryb ??
Pisze aby zapytać się jaka ryba jest dla was najsmaczniejsza. Bo wiadomo, że każdy lubi wędkować, a z jedzeniem to już jest różnie.
Ja ogólnie lubię ryby w każdej postaci lecz mam swoje ulubione potrawy rybne:
1. Smażony lin - dla mnie najsmaczniejsza ryba
2. Smażony węgorz
3. Okoń smażony lub w occie
4. Świeże płocie z patelni
A jakie wy lubicie ryby i potrawy z ryb ??
Koszulki Wędkarskie - duży asortyment ubrań oraz gadżetów o tematyce wedkarskiej:
https://koszulki-wedkarskie.pl/
https://koszulki-wedkarskie.pl/
Re: Najsmaczniejsza ryba
sandacz, sum, okoń, szczupak, generalnie lubię drapieżnika bo mają mało ości z kolei ryba biała głównie z octu.
Re: Najsmaczniejsza ryba
okoń, szczupak, sandacz, wędzony węgorz, no i płacie z patelni, świeże aż słodkie, uwielbiam
- Jarek
- Amur
- Posty: 678
- Rejestracja: 16 mar 2013, 12:04
Re: Najsmaczniejsza ryba
A dla mnie to płoć filetowana, smażona w panierce a następnie zalana w galarecie spożywana na zimno mmmmmniamtomek170891 pisze:Płoteczka w occie mniam mniam
Re: Najsmaczniejsza ryba
No ale żeby tą rybkę filetować to na prawdę musi być "płoć" a nie "płotka"
Re: Najsmaczniejsza ryba
Z racji tego że niektórych ryb nie jadłem smażonych, wędzonych, gotowanych czy pieczonych, ująłem tylko te które jadłem i mogę coś o tym powiedzieć.
A. Wędzone:
1. halibut na ciepło,
2. łosoś na zimno;
3. węgorz na ciepło.
B. Smażone:
1. turbot;
2. halibut;
3. sandacz;
4. okoń powyżej 35 cm (filet);
5. dorsz;
6. węgorzyca;
7. lin;
8. węgorz;
9. flądra (gładzica, stornia)
10. płoć (filet).
Bardzo smaczne są smażone pstrągi potokowe i lipienie ale od lat nie zapraszam ich na kolację, więc nie ująłem ich na liście.
C. Pieczone:
1. troć;
2. łosoś;
3. pstrąg tęczowy (morski).
Gotowane (głównie w zupie)
1. okoń i jazgarz;
2. łosoś;
3. dorsz.
A. Wędzone:
1. halibut na ciepło,
2. łosoś na zimno;
3. węgorz na ciepło.
B. Smażone:
1. turbot;
2. halibut;
3. sandacz;
4. okoń powyżej 35 cm (filet);
5. dorsz;
6. węgorzyca;
7. lin;
8. węgorz;
9. flądra (gładzica, stornia)
10. płoć (filet).
Bardzo smaczne są smażone pstrągi potokowe i lipienie ale od lat nie zapraszam ich na kolację, więc nie ująłem ich na liście.
C. Pieczone:
1. troć;
2. łosoś;
3. pstrąg tęczowy (morski).
Gotowane (głównie w zupie)
1. okoń i jazgarz;
2. łosoś;
3. dorsz.
Re: Najsmaczniejsza ryba
Jka dla mnie to Tylko
1 Łosoś
2 Dorsz
3 Okoń i Szczupak - Panga
nom i reszta typowa morska , słodkowodne to raczej mi nie smakują
1 Łosoś
2 Dorsz
3 Okoń i Szczupak - Panga
nom i reszta typowa morska , słodkowodne to raczej mi nie smakują
Re: Najsmaczniejsza ryba
Przede wszystkim najważniejsze by ryba była świeża bo to co często serwują w sklepach głęboko mrożone plus glazura średnio nadaje się do jedzenia.