Pulpety rybne w ostrym sosie.

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
anika

Pulpety rybne w ostrym sosie.

#1 Post autor: anika »

Składniki: 1 kg dowolnych filetów rybnych, 2 jajka, 1 łyżeczka octu, 1 pęczek natki pietruszki, 1 łyżka bułki tartej, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 dużego ketchupu, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, olej, 3 cebule, 1 łyżeczka vegety i musztardy. 1. Filety rybne wraz z drobno pokrojoną cebulą zmiksować blenderem. Dodać bułkę tartą, 3 łyżki oleju oraz jajka i dokładnie wymieszać. Umytą natkę pietruszki posiekać i dodać do masy. 2. Z masy uformować małe pulpety i smażyć przez chwilę na rozgrzanym oleju. Pozostałą cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na drugiej patelni. 3. Dodać ketchup, ocet oraz musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne oraz vegetą. Dolać 1/2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Usmażone pulpety rybne dodać do ostrego sosu. Wszystko razem gotować przez 10 minut.

qwertyui

Re: Pulpety rybne w ostrym sosie.

#2 Post autor: qwertyui »

Mmmm brzmi smakowicie, szczególnie, że w ostrym sosie :D

Trzeba będzie spróbować :P

Awatar użytkownika
Remek
Administrator
Posty: 1007
Rejestracja: 03 mar 2013, 18:51
Lokalizacja: Złotów

Re: Pulpety rybne w ostrym sosie.

#3 Post autor: Remek »

qwertyui pisze:Mmmm brzmi smakowicie, szczególnie, że w ostrym sosie :D

Trzeba będzie spróbować :P
W ostrym to dla Ciebie za słabe. Ty musisz mieć ognisty albo inferno. Ale jak zrobisz to na bank posmakuje :D
Koszulki Wędkarskie - duży asortyment ubrań oraz gadżetów o tematyce wedkarskiej:
https://koszulki-wedkarskie.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dania z ryb”