Pulpety rybne w ostrym sosie.
: 03 maja 2013, 17:18
Składniki: 1 kg dowolnych filetów rybnych, 2 jajka, 1 łyżeczka octu, 1 pęczek natki pietruszki, 1 łyżka bułki tartej, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 dużego ketchupu, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, olej, 3 cebule, 1 łyżeczka vegety i musztardy. 1. Filety rybne wraz z drobno pokrojoną cebulą zmiksować blenderem. Dodać bułkę tartą, 3 łyżki oleju oraz jajka i dokładnie wymieszać. Umytą natkę pietruszki posiekać i dodać do masy. 2. Z masy uformować małe pulpety i smażyć przez chwilę na rozgrzanym oleju. Pozostałą cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na drugiej patelni. 3. Dodać ketchup, ocet oraz musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne oraz vegetą. Dolać 1/2 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Usmażone pulpety rybne dodać do ostrego sosu. Wszystko razem gotować przez 10 minut.