FILETY PIECZONE W FOLI

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
anika

FILETY PIECZONE W FOLI

#1 Post autor: anika »

6 filetów np. z karpia czy sandacza,ser gouda mogą być plastry,koncentrat pomidorowy,sol,pieprz,posiekana natka pietruszki. Pomiędzy dwa filety kłaść plaster sera posmarowanego koncentratem pomidorowym.Folię aluminiową posmarować masłem i zawinąć w nią(tak jak kanapki)porcje filetów.Owinięte filety zapiekać przez około 30 minut na rozgrzanym grillu.Podawać w odwiniętej folii posypane drobno posiekaną pietruszką.

Awatar użytkownika
Jarek
Amur
Posty: 678
Rejestracja: 16 mar 2013, 12:04

Re: FILETY PIECZONE W FOLI

#2 Post autor: Jarek »

anika pisze:6 filetów np. z karpia czy sandacza,ser gouda mogą być plastry,koncentrat pomidorowy,sol,pieprz,posiekana natka pietruszki. Pomiędzy dwa filety kłaść plaster sera posmarowanego koncentratem pomidorowym.Folię aluminiową posmarować masłem i zawinąć w nią(tak jak kanapki)porcje filetów.Owinięte filety zapiekać przez około 30 minut na rozgrzanym grillu.Podawać w odwiniętej folii posypane drobno posiekaną pietruszką.
Ciekawe :) Normalnie do wykorzystania do wędkarskiej książki kucharskiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dania z ryb”